Novinky

Informácie o príboroch a návod na ošetrovanie

  Chrómniklová oceľ 18/10 sa už dlhé roky používa na výrobu kvalitných príborov, pretože tento materiál spĺňa všetky podmienky, ktoré sa kladú špeciálne na vysokú kvalitu. Určite očakávate od kvalitného príboru, že aj po dlhodobom používaní bude opticky bezchybný, t. z. bez hrdzavých fľakov, matných miest a sfarbení. Problém č. 1 predstavuje umývanie v umývačke…

Read article
Novinky

Vianočné prestieranie

Dôsledné a pútavé prestieranie stola má v gastronomických zariadeniach svoje nezastupiteľné miesto. Už pri vstupe do reštaurácie sa zákazník musí príjemne naladiť, aby si vedel vychutnať kvalitné jedlo. Základom pre dobrú náladu je samozrejme okrem celkovej atmosféry v reštaurácií aj prestieranie a viacero ďalších detailov, ktoré ovplyvňujú náladu konzumenta ako aj výber správneho jedla. Mnoho rodín si dávať záležať…

Read article
Novinky

Rady ako sa starať o príbory

V gastronómii najpoužívanejšie a zároveň najpopulárnejšie sú práve príbory vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Prinášame vám niekoľko tipov, ktorých dodržaním je možné predĺžiť životnosť príborov a zabrániť ich hrdzaveniu. Príbory nie sú dokonale odolné voči hrdzi Hoci z názvu materiálu by sa mohlo zdať iné, nehrdzavejúca oceľ je síce hrdzi odolná viac ako iné materiály, nie je…

Read article
Novinky

Prestieranie stola na oslavu

Pri menších či väčších rodinných oslavách máte na výber – prenájom reštaurácie, k nej prislúchajúce záhradné priestory, miestnosť v hoteli či spoločenskú sálu alebo si usporiadanie hostiny pre rodinných príslušníkov a príbuzných doma. Ak si vyberiete prvú možnosť, máte o všetko vrátane stolovania a prestierania postarané. Výhodou je samozrejme menej stresu a pohodlnosť, nevýhodou vyššia suma, ktorú môžete pri oslave v domácom…

Read article
Novinky

Minulosť a budúcnosť príborov

Minulosť a budúcnosť? Dúfajme, že nie Prvým nástrojom, ktorým ľudia konzumovali jedlo, bola ich ruka. S postupom času sa vyvíjali rôzne pomôcky na uľahčenie stravovania. Naši predkovia poznali ako prvú lyžičku, ktorá sa vyrábala z kameňa či dreva. U bohatších panovníkov zdobili stôl už v stredoveku strieborné lyžice. Druhý vznikol nôž, používal sa na krájanie chleba a mäsa. Vidlička sa dlho…

Read article